طرح‌های هویت‌ دیجیتال در جهان

,
طرح‌های هویت‌ دیجیتالی در جهان

طرح‌های هویت‌ دیجیتال در جهان یک مطالعه جهانی انحصاری است که با ارائه دیدگاهی از چگونگی رونمایی از هویت دیجیتال توسط دولت‌های سراسر جهان برای پشتیبانی از ارائه خدمات نوآورانه و فراگیر برای شهروندان، اصول پیشبرد طرح‌های ابتکاری هویت دیجیتال را نشان می‌دهد. این اصول به نوعی بیانگر کلید موفقیت این طرح‌ها هستند.

با افزایش تقاضا برای طرح‌های هویتی دیجیتال صادر شده توسط دولت، ما این تحقیق را در راستای رونمایی از درس‌هایی آموخته شده از به‌کارگیری هویت‌های دیجیتال در زندگی واقعی در سراسر جهان به اشتراک گذاشتیم و طی آن به کشف فرصت‌ها، چالش‌ها، موارد استفاده و الزامات یک استراتژی موفق پرداختیم.

تحقق چشم‌انداز هویت دیجیتال

ما تحقیقاتی را با طرف‌های ذینفع از 25 طرح مستقل هویت دیجیتال در سراسر جهان انجام دادیم تا سؤالات مهمی را که دولت‌ها باید در نظر بگیرند تا بتوانند در دوره اجرای برنامه‌های هویت دیجیتال مورد نظر کشورهای خود موفق باشند، پاسخ دهیم. بدون توجه به مدل زیست‌بوم هویت دیجیتال اتخاذ شده – یعنی متمرکز یا هم‌پیمانی – یافته‌های ما نشان می‌دهد که چگونه تعدادی از موضوعات مشترک و اصول راهنما برای استفاده، پذیرش و موفقیت بسیار مهم است.

در کنار برجسته‌‌سازی نمونه‌های جهانی به‌روش‌ها، ما امیدواریم که دیدگاه موجود در این مطالعه دولت‌ها را قادر به توسعه برنامه‌های شناسایی دیجیتال امن، قابل دسترسی و سودمند اجتماعی کند که با سیاست‌های همراه خود هویت دیجیتال خوب را پشتیبانی و پرورش می‌دهند.

هویت دیجیتالی – یادگیری از دیگران

در سراسر جهان، پروژه‌های هویت دیجیتال با شتاب بیشتری در حال اجرا بوده و رواج می‌یابند. اسناد و مدارک فیزیکی از هویت گرفته تا گواهینامه رانندگی و گذرنامه‌های الکترونیکی با سرعت بالایی بر روی تلفن همراه دیجیتالی قرار می‌گیرند. این اشکال جدید هویت دیجیتال ما را قادر می‌سازد تا به خدمات الکترونیکی و سوابق بهداشتی عمومی، سفر، تجارت، ارائه‌دهندگان خدمات جدید دسترسی داشته و از هویت در تمامی جنبه‌های زندگی روزمره ما محافظت کنند.

بحران اخیر کوئید طرح‌های هویت دیجیتال را که به شهروندان اجازه می‌دهد هویت خود را ثابت کنند و به طور یکپارچه به خدمات بخش دولتی و خصوصی دسترسی دیجیتالی داشته باشند، بیش‌ازپیش نمایان کرده است. این تحقیق دیدگاه­های مهمی را در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهد تا هنگام آماده شدن برای تسریع برنامه‌های ملی شناسایی دیجیتال و «بازسازی بهتر» پس از همه‌گیری، استراتژی‌هایی را برای اجرای برنامه‌های خود ارائه دهند.

با دستیابی به هویت دیجیتال که در حال حاضر در یک برهه حساس قرار دارد، شناسایی هویتی از طریق تلفن همراه قرار است تا سال 2024 به منبع اصلی هویت همراه و تائید و احراز هویت بیش از 3 میلیارد نفر برای شناسایی دیجیتال تبدیل شود. تائید هویت در حال حاضر به پیشبرد دوره جدیدی از خدمات هویتی معتبر نوآورانه کمک می‌کند که در حال بازتعریف نحوه تعامل مردم با مقامات دولتی و کارگزاران بخش خصوصی است.

برای تحقق این وعده، یافته‌های این تحقیق اهمیت حیاتی اجرای طرح‌های هویت همراه را که بر اساس یک چارچوب هویت دیجیتالی قوی و قابل اعتماد ساخته شده‌اند، برجسته می‌کند.

بیشتر بخوانید: ضرورت شکل‌گیری اکوسیستم هویت دیجیتال

مهاجرت به هویت‌های دیجیتال

با انتقال تراکنش‌ها از دنیای فیزیکی به دنیای دیجیتال، هویت دیجیتال قابل اعتماد اکنون سنگ بنای یک مجموعه جدید و رو به رشد از خدمات عمومی است. در این گزارش، ما به رهبران خلاقانه‌ترین و چالش برانگیزترین پروژه‌های هویتی در سراسر جهان – با استفاده از دیدگاه‌ها و دیدگاه‌های «کاربردی» آن‌ها کمک می‌کنیم تا سیاست‌گذاران دولتی و خصوصی این مهارت را درک نموده و برنامه‌های خود را به صورت واضح شکل دهند.

در این تحقیق Onepoint تعداد 25 پروژه مختلف هویتی را در سراسر جهان شناسایی و مصاحبه‌هایی رودررو را با رهبران برنامه انجام داد. هدف ما فراتر از ارائه گزارش در مورد برنامه‌های آن‌ها بود؛ ما می‌خواهیم چالش‌های انحصاری طراحی و استقرار آن‌ها و عوامل موفقیت فردی را بشناسیم و نیز اینکه با وجود چندین مسیر برای ارائه هویت دیجیتال، چرا آن‌ها مسیر خاص خود را برای پیشرفت انتخاب کردند.

به اعتقاد ما، این رویکرد منبع دیدگاهی بسیار غنی‌تری برای سازمان‌های دولتی و خصوصی ارائه می‌دهد – به ویژه با سرعت تکامل فعلی و درحالی‌که دولت‌ها به دنبال ایجاد رویکردهای پلتفرمی هستند که سیستم‌های اطلاعاتی را به روی زیست‌بوم گسترده ارائه‌دهندگان نهاد ثالث باز می‌کند.

با انجام و تجزیه‌وتحلیل این مصاحبه‌های تخصصی، ما این آموخته‌ها را برای توسعه 13 دیدگاه کلیدی برای آگاهی از سیاست‌گذاری در طول چرخه عمر برنامه‌ریزی و استقرار آورده‌ایم: از پیشنهاد ارزش کاربر نهایی و زیست‌بوم و حاکمیت گرفته تا پیاده‌‌سازی فناوری و عرضه به بازار و ترویج.

در نهایت، تداوم تحول در بازار هویت دیجیتال و موفقیت در برنامه‌های متعدد دولتی و خصوصی، به توانایی کل جامعه برای همکاری مؤثر، به اشتراک گذاشتن به‌روش‌ها و یادگیری از یکدیگر متکی است. امیدواریم با طرح و برجسته‌‌سازی هویت‌های دیجیتالی در سراسر جهان، به این اقدام کمک کنیم.

بازخوردی کاربردی و مطالعه‌ای بر اساس به‌روش‌ها

طرح‌های ملی هویت دیجیتال بر اساس گستره‌ای از معیارها از جمله ویژگی‌های فرهنگی، زیست‌بوم‌های ساختاریافته و حاکمیتی، زیرساخت‌های فناوری، چارچوب قانونی و نهادی، امنیت و حریم خصوصی و غیره برای هر کشور متفاوت است. هیچ گونه طرح انحصاری و کاملی هویت برای تکثیر و اجرا وجود ندارد؛ تنها به‌روش‌ها و دیدگاه‌های مفیدی وجود دارند که می‌تواند به اشتراک گذاشته شود.

همزمان با بررسی‌های فراملی، 25 مصاحبه با بازیگران کلیدی بین‌المللی و نمایندگان کشورها برگزار شد. تجارب کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از اولویت بالایی برخوردار است و در این گزارش تلاش شده است این موضوع به خوبی نمایش داده شود.

هدف این گزارش دوگانه است:

  1.  ویژگی‌های طرح‌های هویت دیجیتال مانند موارد استفاده خلاقانه، حاکمیت و فرایندها، انتخاب‌های فناوری و استراتژی‌های عرضه به بازار برجسته می‌شوند.
  2. نهادهای اصلی بهره جسته می‌شود.

بیشتر بخوانید: سامانه‌های ملی هویت دیجیتال

خلاصه دیدگاه‌ها در مورد طرح‌های هویت‌ دیجیتال در جهان

خلاصه دیدگاه‌های به دست آمده از مطالعه طرح‌های هویت دیجیتال شامل چهار بخش اصلی است که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

پیشنهادهای ارزش کاربر نهایی

دیدگاه شماره 1: هویت دیجیتال را به‌عنوان یک محرک برای شمول و وجهه اجتماعی در نظر بگیرید.

دیدگاه شماره 2: در حفظ حریم خصوصی، اولویت و اهمیت ویژه‌ای برای محافظت از شخص قرار دهید.

دیدگاه شماره 3: تعادل درستی را بین تجربه و امنیت کاربر برقرار کنید.

دیدگاه شماره 4: کاربران نهایی را روند در توسعه و پیاده‌‌سازی هویت دیجیتال دخیل کنید.

زیست‌بوم و حاکمیت

دیدگاه شماره 5: برای ثبات مالی، همکاری عمومی و خصوصی را تقویت کنید.

دیدگاه شماره 6: کارگروه‌های بین دولتی و چندگانه را برای رهبری هویت دیجیتال راه‌اندازی کنید.

دیدگاه شماره 7: از ارگانهای قانون‌گذاری و استانداردسازی بین‌المللی بهره جویید.

پیاده‌‌سازی فناوری

دیدگاه شماره 8: ایده طرح موبایل (سیار) را در اولویت قرار دهید.

دیدگاه شماره 9: فرایندهای انعطاف‌پذیر و کاربردی را پیاده‌‌سازی کنید – و در مورد آن صریح باشید.

دیدگاه شماره 10: زیرساخت‌های انطباقی و ماژول محور را جهت انتقال تجربیات گذشته به آینده پیاده‌‌سازی کنید.

عرضه به بازار و ترویج

دیدگاه شماره 11: خدمات مفید و مداومی را با اتکا به اجرای آن طرح در بخش خصوصی ارائه دهید.

دیدگاه شماره 12: روش ورود به سیستم امن، آسان و چند لایه‌ای را ارائه دهید.

دیدگاه شماره 13: یک پویش ذی‌نفعان متغیر (سفارشی) برای ارتقای سطح پذیرش ترتیب دهید.

کشورهای حاضر در بررسی طرح‌های هویت‌ دیجیتال در جهان

این گزارش شامل مطالب زیر است.

مقدمه

اصطلاحات و تعاریف اصلی

دیدگاه‌ها

نمای کلی دیدگاه‌ها

پیشنهاد‌های ارزش کاربر نهایی

زیست‌بوم و حاکمیت

پیاده‌‌سازی فناوری

عرضه به بازار و ترویج

طرح‌های هویت دیجیتال در کشور‌های مورد مطالعه

استرالیا، کوئینزلند – برنامه مجوز دیجیتال

اتریش – کارت شهروندی و هویت دیجیتال موبایل

آذربایجان – آسان امضا (Asan Imza)

کانادا – شبکه هویت Verified.Me

کلمبیا – کارت eID جدید و هویت دیجیتال موبایل

دانمارک – NemID و MitID

استونی – هویت الکترونیکی

فرانسه – FranceConnect

ایتالیا – SPID

لیختن‌اشتاین – eID.li

هلند – DigID

نیجریه – NIN و برنامه هویت دیجیتال موبایل

پرتغال – کلید موبایل دیجیتال و کارت شهروندی

سنگاپور – هویت دیجیتال ملی

ایالات متحده، آریزونا – ‌راه‌حل‌های MVD

بلژیک – ItsMe

برزیل – برنامه کیف هویت دیجیتال CPF

هندوستان – Aadhaar

لتونی – eParaksts

عمان – Omanuna

انگلستان – برنامه تائید هویت Gov.UK

کاربران گرامی برای دانلود این گزارش می‌توانند با صرف ۳۰ ثانیه زمان جهت ثبت نام، به دانلود رایگان گزارش طرح‌های هویت‌ دیجیتال در جهان مبادرت نمایند.

برای دسترسی به این محتوا لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *