فصلنامه هویت دیجیتال شماره بیست‌وسوم بهار 1403

,

در فصلنامه بیست‌وسوم، موضوع ارتباط فناوری بلاک‌چین و هویت دیجیتال با رویکرد آینده‌نگارانه از دیدگاه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این شماره در بهار 1403 منتشر شد.

فصلنامه هویت دیجیتال شماره بیست‌وسوم بهار 1403

مروری بر محتوای فصلنامه شماره بیست‌وسوم

در بخش «سرمقاله» با عنوان «آینده هویت دیجیتال مبتنی بر بلاک‌چین»، برخی روندهای متصور برای فناوری بلاک‌چین آورده شده و تأثیر آن‌ها بر هویت دیجیتال تبیین شده است. این روندها متمرکز بر قابلیت‌ها و کاربردهای جدید بلاک‌چین بوده و فرصت‌های جدیدی را در حوزه هویت دیجیتال ایجاد خواهند کرد که در این مبحث به آن‌ها پرداخته شده است. در بخش «تعریف مبانی و مفاهیم اولیه»، ابتدا به کاربردهای مختلف هویت دیجیتال و چالش‌های آن پرداخته شده و سپس با اشاره به ویژگی‌های فناوری بلاک‌چین، فرصت‌ها و مزایای آن برای رفع این چالش‌ها تشریح شده است. در انتها نیز آینده هویت دیجیتال با نگاهی به تکامل و همگرایی فناوری بلاک‌چین با سایر فناوری‌های نوظهور ترسیم شده است.

«بررسی پروژه WorldCoin» به عنوان ایده ارائه یک راهکار جهانی هویت دیجیتال مبتنی بر بلاک‌چین در بخش «رویکرد بین‌المللی» آورده شده است. هدف این پروژه، مزایا و اجزای اکوسیستم آن، مواردی هستند که در این محتوا تشریح شده‌اند. همچنین تهدیدات و خطرات این پروژه مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

در ادامه و در بخش «مطالعه موردی یک کشور پیشرو»، ابتکار کشور چین برای احراز هویت شهروندان در قالب «برنامه بلاک‌چینی RealDID» بررسی شده است. هدف از این ابتکار، حفاظت از داده‌های شخصی کاربران و در نتیجه حفظ حریم خصوصی آن‌ها است. در این راستا تلاش مقامات کشور چین در جهت ایجاد یک سیستم تائید هویت دیجیتال مبتنی بر بلاک‌چین است. ویژگی‌ها و کاربردهای مختلف برنامه RealDID و نحوه عملکرد آن، پیشرفت کنونی و سازمان‌های مشارکت‌کننده در این طرح، برنامه‌های آتی کشور چین برای توسعه فناوری بلاک‌چین مبتنی بر این برنامه، و رویکرد مقامات آمریکایی به این برنامه‌ها مهم‌ترین نکات مطرح در این مبحث هستند.

بیشتر بخوانید: فصلنامه هویت دیجیتال شماره بیست‌ویکم پاییز 1402

وضعیت زیست‌بوم هویت دیجیتال ایران با دیدگاه کاربرد فناوری بلاک‌چین که در بخش «رویکرد داخلی» شرح داده شده، آخرین محتوای این شماره از فصلنامه است. ابتدا با نیم‌نگاهی به روند بازار جهانی بلاک‌چین در حوزه هویت دیجیتال بر لزوم توجه به این فناوری تأکید شده است. سپس عمده‌ترین تلاش‌های بازیگران و کسب‌وکارهای فعال جهانی برای کسب سهم بازار مورد بحث قرار گرفته است. خدمات ارائه‌شده در این حوزه عبارتند از: کیف پول هویتی مبتنی بر بلاک‌چین و اعتبارنامه‌های قابل تائید. در کشور ایران نیز خدمات کیف هویتی و پلتفرم احراز هویت مبتنی بر بلاک‌چین از سوی برخی سازمان‌ها ارائه شده‌اند. شرح این خدمات در این مبحث آورده شده است.

فصلنامه هویت دیجیتال شماره بیست‌وسوم بهار 1403 را می‌توانید پس از عضویت رایگان از لینک زیر دریافت نمایید.

برای دسترسی به این محتوا لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید