چالشها و روندهای مدیریت هویت دیجیتال
وبینار چالشها و روندهای مدیریت هویت دیجیتال با همکاری معاونت پژوهش دانشکده مدیریت و اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس و شرکت راهبران هویت مجازی آینده (برهان) در روز شنبه 18 اردیبهشت ماه 1400 از ساعت 17 الی 18:30 برگزار شد.
این وبینار با سخنرانی دکتر نیما شمساپور مدیرعامل شرکت بینش هوشمند نسل پیشرو (یوآیدی) و دکتر هاتف رسولی، مدیرعامل شرکت برهان همراه بود. تسهيلگر اين جلسه مهندس فرشته احمدي، دانش آموخته دوره عالي تحول ديجيتال دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه هویت دیجیتال بود.
در این برنامه که دومین رویداد از سلسله وبینارهای مدیریت هویت دیجیتال بود، سخنرانان و اعضای حاضر به بحث و گفتوگو در خصوص چالشها و روندهای هویت دیجیتال در کشور و سطح جهانی پرداختند.
صحبتهای دکتر نیما شمساپور در وبینار چالشها و روندهای مدیریت هویت دیجیتال
اهم صحبتهای دکتر نیما شمساپور عبارت بودند از:
-
- سیاست احراز هویت دیجیتال در کشور بر اساس چارچوب MSF شکل گرفته است. بر این اساس سیاستگذاری شکلگرفته در کشور از تلاقی جریان مسئله، جریان خطمشیها و جریان سیاسی حاصل شده است.
- در ادامه ایشان خاطر نشان کردند که به بررسی روندهای مؤثر بر احراز هویت دیجیتال در ایران با رویکرد پستل خواهند پرداخت.
- روندهای سیاسی حاکی از آن است که سازمانهای مؤثر بر هویت دیجیتال در کشور و حتی کسبوکارها تمایل چندانی به همکاری با یکدیگر و بهرهمندی از یک شیوه احراز هویت دیجیتال ندارند. عواملی مانند دسترسی به داده و عدم تمایل سازمانها و کسبوکارها در وابستگی به یکدیگر منجر شده است تا هر سازمان و کسبوکاری برای خود، ساختار جداگانهای را در زمینه احراز هویت در نظر بگیرد.
- شرایط سیاسی و اقتصادی در کشور حاکی از آن است که احراز هویت دیجیتال تأثیر مثبت و رو به رشدی را بر اقتصاد خواهد داشت.
- شیوع کرونا و عوامل اقتصادی و تمایل استفاده از فناوری در کشور منجر به استقبال مردم از خدمات غیرحضوری و شکلگیری فرهنگ استفاده از خدمات غیرحضوری و احراز هویت دیجیتال شده است.
- انتظار میرود در سالهای آینده موضوعات بلاکچین و هویت غیرمتمرکز رشد نماید تا ضمن تأمین امنیت کاربران، سهولت کاربری فراهم گردد. در این میان رشد هوش مصنوعی تأثیر به سزایی بر احراز هویت دیجیتال خواهد داشت.
- در دو سال اخیر با شیوع اپیدمی کرونا تغییرات چشمگیری در قوانین و آییننامهها ایجاد شده است و روندهای توسعه و بهکارگیری از احراز هویت دیجیتال مورد پذیرش بیشتری قرار گرفته است.
صحبتهاي دكتر هاتف رسولي
اهم صحبتهاي دكتر هاتف رسولي عبارت بودند از:
-
- هرچند کرونا در حوزههای مختلف سبب بروز مشکلات فراوانی در سطح جهانی و کشور شده است اما در زمینه توسعه نظام هویت دیجیتال در کشور تأثیر مثبت و به سزایی داشته است.
- به استناد بررسیهای بانک جهانی، هویت دیجیتال، ابتدا صرفاً در احراز هویت برای خدمات بانکی کاربرد داشت اما روند بهرهمندی از هویت دیجیتال رو به افزایش است. این روند منجر خواهد شد هویت دیجیتال چندمنظوره با هدف دسترسی به تعداد زیادی از خدمات آنلاین توسعه یابد.
- هر چند مدیریت هویت دیجیتال برای انسانها از اهمیت بالایی برخوردار است اما نمیتواند از اهمیت آن برای موجودیتهای غیرانسانی چشمپوشی کرد.
- در توسعه نظام مدیریت هویت دیجیتال موجودیتهای مختلفی وجود خواهند داشت. بهعنوان نمونه محتوای دیجیتال یکی از موجودیتهایی است که ابتدا میبایست مشخص گردد که منظور از محتوای دیجیتال چیست؟ سپس هویت دیجیتال آن ایجاد تا در نظام هویت دیجیتال مورد استفاده قرار گیرد.
- هویت دیجیتال موضوعی است که غالبا متاثر از تحولات محیطی و فناوری، در حال بازتعریف است. براین اساس یکی از چالشهای موجود در این حوزه روزآمدسازی و تلاش سازمانها و موسسات جهانی برای قانونگذاری و استانداردسازی موضوعات مرتبط با هویت دیجیتال است.
- در سال 2020، اینترنت چیزها، مفهوم هویت دیجیتال را بازتعریف می کند. اینکه افراد مالک چه چیزهایی هستند، چه چیزهایی را به اشتراک میگذارند و از چه چیزهایی استفاده میکنند از چالش های جدی خواهد بود.
- امروزه هویت دیجیتال گستردهتر از امنیت سایبری شده است و به نوعی در حال بلعیدن آن است. به عنوان مثال شناخت دادهها در فضای سایبر از اهمیت قابل توجهی برخوردار است به بیان واضحتر در آیندهای نه چندان دور مدیریت هویت دیجیتال یکی از پیشنیازهای حاکمیت داده در فضای سایبر خواهد بود.
- افزایش روز افزون اهمیت هویت دیجیتال در کلاس جهانی منجر به توسعه دانش و تخصص در دو سطح آکادمیک و کسبوکار شده است.
- در پایان ایشان خاطر نشان کردند در راستای شکلگیری اکوسیستم هویت دیجیتال میبایست به الزاماتی همچون داشتن رویکرد اکوسیستمی به موضوع مدیریت هویت دیجیتال، رویکرد فرآیند محوری به جای پروژه محوری برای توسعه اکوسیستم، عدم وابستگی بیش از حد به فناوری و رصد دائم تحولات در زمینه فناوری و در نهایت داشتن رویکرد جامع و یکپارچه به هویت دیجیتال توجه داشت.
در انتهای جلسه مهندس احمدی مطالب سخنرانان را جمعبندی كرده و با بیان پرسشهای شرکتکنندگان، پاسخهای سخنرانان را دريافت کردند.
برای دریافت اسلایدهای وبینار میتوانید از لینکهای زیر استفاده نمایید.
شرکت در این سلسله وبینارها برای عموم آزاد و رایگان بوده و برای کسانی که در این سلسله وبینارها حضور داشته باشند گواهینامه صادر میشود. علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با ایمیل info@borhanid.com مکاتبه نمایند.